Reglement Clubkampioen

 1. Komen in aanmerking voor clubkampioenschap: alle leden die het grootste aantal clubuitstappen op zaterdag, zondag en feestdagen met de groep hebben meegereden. Deze uitstappen moeten echter op de jaarkalender van De Sprinters voorkomen en gereden worden op de daarbij vermelde data.

 2. Wanneer op het einde van het seizoen twee of meerdere leden in aanmerking komen voor de titel van clubkampioen, zal diegene die over het klassement tellende uitstappen het meeste aantal kilomters heeft afgelegd, clubkampioen worden.

 3. Als laatste rit van het seizoen wordt er door De Sprinters een chronorit georganiseerd. Deze telt eveneens mee voor het clubkampioenschap. Wanneer er twee of meerdere leden hetzelfde aantal ritten en ook hetzelfde aantal kilometers hebben, zal deze rit beslissen. Diegene die het kortst zijn gelote tijd benaderd heeft wordt clubkampioen. Deze rit wordt gereden zonder kilometerteller, GPS-toestel en zonder uurwerk noch GSM-toestel.

 4. Een rit die niet volledig uitgereden wordt zoals de koplopers deze zullen afleggen, zal in geen geval in aanmerking komen voor het clubkampioenschap. Uitgezonderd bij onherstelbare pech of ongeval zal het bestuur de beslissing nemen over deze rit en de ernst van de situatie bekijken.

 5. Aardse fietsdag en Zeuntrit: deze rit telt enkel voor één rit als deze in kledij van de club gereden wordt.

 6. Indien er door de club een weekend of buitenlandse reis wordt georganiseerd krijgen zowel de fietsers als de niet-fietsers een rit met het aantal kilometers zoals in het programmaboekje vermeld staat.

 7. De leden die op een zaterdag, zondag of een feestdag een voorbereiding van een activiteit (van de club) verrichten zullen die dag een rit en het aantal kilometers krijgen zoals deze in het programmaboekje staan.
 8. De ritten van de A, B en C-ploeg met vertrek aan het lokaal tellen zowel op zaterdag, zondag als op een feestdag voor het clubkampioenschap. Wel moet er steeds op de dag zelf een aanwezigheidsblad ingevuld worden. Wanneer er een rit met inschrijving in het lokaal is dienen de leden van de C-ploeg eveneens voor deze rit in te schrijven en hun lidkaart van VWB te laten scannen. Indien hieraan niet wordt voldaan zal de rit niet tellen voor het clubkampioenschap.

 9. Elk lid heeft de keuze met welke ploeg hij/zij zal vertrekken.

 10. Zijn er klachten van eender welke aard tijdens een rit, gelieve deze dan zo snel mogelijk te melden aan één van de bestuursleden. Zo kan er in de mate van het mogelijke een oplossing gezocht worden of ingegrepen worden tijdens de rit.

 11. Men is verplicht bij alle ritten de clubkledij te dragen. Deze MOET bestaan uit een trui EN een broek van de club. Indien dit niet het geval is zal de rit niet meetellen voor het clubkampioenschap.

 12. Bij zwaar fietsweer is het eenieders plicht een collega-fietser bij te staan in moeilijke momenten. Het is dus eenieders plicht de koptrekkers erop te wijzen dat collega-fietsers het moelijk hebben.

 13. Voor uw veiligheid is het verplicht een valhelm te dragen.

 14. Koersen is bij alle ritten altijd verboden. Wij zijn wielertoeristen en geen wielrenners.

 15. Alle leden dienen, wanneer zij komen helpen bij organisaties van de club, hun blauwe polo te dragen.

 16. De leuze van de club is: SAMEN UIT, SAMEN THUIS.

 

Rekeningnummer club: BE91 7333 1307 2176